kik vagyunk?

Alvásimádó, természetvédő, kékfény specialisták

A digitális eszközök megszállotjaiként a célunk olyan termékek létrehozása volt, amiket nem kényszerből használnak az emberek, hanem esztétikusak, szerethetők és mégis kiváló védelmet biztosítanak a kijelzők ellen.

Hosszas kutakodás és tesztelés után sikerült megtalálnunk azt a nappali lencsét, ami a lehető legnagyobb védelmet biztosítja szemünknek, miközben a látható spektrum színvilágát nem torzítja, valamint azt az éjszakai lencsét, ami gyakorlatilag minden alvásra káros hatású fényt kiszűr.

Ezeket a lencséket már csak “modern keretek közé” kellett szorítanunk, hogy a szemek egészségének védelme ne csak fontos legyen, hanem divatossá is válhasson.

Nysa aszteroidák

Honnan ered a Nysa név?

A márka nevét egy igen jó fényvisszaverő képességű kisbolygócsaládról, a 44 Nysaról kapta. Kereteink ezen család kisbolygói után lettek elnevezve. Szemüvegeink a Nysa aszteroidákhoz hasonlóan kiváló fényvisszaverő tulajdonsággal rendelkeznek, olyan ékkövei a szettednek, mint a kisbolygók az esti égboltnak.

Ezek az aszteroidák szimbolizálják továbbá alapvető értékünket, miszerint úgy kell fejlődnünk, hogy közben óvjuk a természetet ami körülvesz minket, mindamellett, hogy a lehető legközelebb próbálunk maradni hozzá.

Megmentjük a világ leglassabb emlősét

A világ lajhárpopulációja a természetes élőhelyek szűkülése és a vadászat miatt rendkívüli veszélybe került. A háromujjú lajhárok a természetvédelmi világszövetség listáján a critically endengared (rendkívül veszélyeztetett) kategóriába kerültek.

A lajhárok fontos szerepet töltenek be az esőerdők ökoszisztémájában. Bundájukban külön élővilág lapul meg, lassú természetükkel nagyban hozzájárulnak az esőerdők törékeny egyensúlyához.

A Nysanál fontosnak tartjuk, hogy abból a sok mindenből amit a természetből nyerünk, vissza is adjunk amennyit és ahol csak lehet, hogy megőrizhessük annak csodáit.

Elhatároztuk, hogy bevételünk 7%-ával minden hónapban támogatjuk ezen csodás élőlények fennmaradását a slothconservation.org – on keresztül. A nálunk leadott rendeléseiddel te is részben ehhez járulsz hozzá.

Herhta kékfény-szűrő monitorszemüvegek

A Nysa story egy belső szemszögből

Az egész monitorszemüveg ötlet egy égető problémával indult a részemről. A folyamatos monitorhasználat következtében, a nap végére gyakorlatilag minden fényre érzékennyé vált a szemem. 

A modern kor fiaként természetesen a kijelzőket ebben az időszakban sem tudtam megfelelő hatékonysággal elengedni. Mindig volt néhány esti üzenetváltás, lement két-három sorozatrész, tájékozódtam az aktuális hírekről online, megnéztem néhány videót, az égő szemfájdalom pedig csak fokozódott.

Mivel fontos a saját egészségem annyira, hogy tudjam ha valami fáj az nem mindig jelent jót, elkezdtem kutakodni, hogy mit lehet tenni a témában. Ekkor lettem tudatos a kékfény szervezetre gyakorolt hatásával kapcsolatban, és kezdtem el tesztelni magamon a különböző megoldásokat annak kordában tartására. 

A tesztelés kiterjedt különböző szokások megváltoztatására, kijelzővédő eszközök kipróbálására. Annak ellenére, hogy soha nem hordtam szemüveget korábban, hatékonyságra mégis az egyik külföldi gyártó monitorszemüvege vitte a prímet. Egy probléma volt vele, hogy borzasztóan állt rajtam a keret. Elhatároztam tehát, hogy létrehozok egy saját márkát, ahol a divatos szemüvegek mellett, megosztunk mindent amit a kékfényről tudni lehet.

– Mészáros Erik, Alapító

Vissza a szemüvegekhez!